Wanneer start ik best met het huren van een bouwdroger?

Het gebouw moet winddicht zijn, indien de binnenlucht constant gemengd wordt met buitenlucht heb je nooit een goede werking van je bouwdroger. Het is ook belangrijk dat de ruimte vorstvrij is. Het meest aangewezen is te starten met bouwdroging na het pleister- en chapewerk. Na deze worden er geen werken meer uitgevoerd die veel water bevatten. Er zijn steeds uitzonderingen, er kunnen gebouwen zijn waar men niet kan starten met de bepleistering omdat de muren te vochtig staan door bv. het binnenregenen via het nog niet afgewerkte dak, door de nog niet geplaatste ramen of simpelweg door de koude binnen in de ruwbouw waarbij de plafonds en dergelijke beginnen te condenseren. Indien men dit probleem heeft start men best onmiddellijk met bouwdroging. Na het aanbrengen van het pleisterwerk dient U minstens 48 uur te wachten. Na de chape dient u minstens 7 dagen te wachten. Na deze periodes kan er zonder enig probleem gestart worden met bouwdrogingWij zijn zelf stukadoors, wij weten dus perfect waar en wanneer wij deze machines mogen inzetten!

Hoe lang moet het pleisterwerk drogen?

Pleisterwerk van +/- 1 à 2 cm dik kunnen we schilderklaar maken op ongeveer 2 a 3 weken.  Voor chape rekenen we ongeveer een week per cm dikte ( tot 5cm dikte). Voor chape van 6cm minstens 8 weken. Indien er kurk, laminaat, parket of dergelijke geplaatst worden moet de plaatser eerst controleren of de vochtigheid van de chape niet te hoog is!

Kan mijn pleisterwerk, chape of houtwerk barsten?

Wij als stukadoors, weten als geen ander hoe we bouwdrogers moeten plaatsen om te voorkomen dat het pleisterwerk begint te barsten door het te snel uitdrogen. Bij verkeerd gebruik van bouwdrogers en/of verwarmingstoestellen kunnen barsten ontstaan. Indien u onze adviezen opvolgt en onze toestellen door ons laat plaatsen, zal u geen barsten of scheuren hebben die het gevolg zijn van het versnelde droogproces.

Hoe kan ik het drogen versnellen

Voor een nog snellere droging kan je bij iedere bouwdroger een krachtige ventilator (TTV4500) te plaatsen, deze kan de ontvochtiging 30% versnellen. Door de sterkere luchtstroming langs het materiaaloppervlak vindt er een snellere verdamping plaats en des te sneller gaat het droogproces.

De temperatuur van het gebouw is ook zeer belangrijk.Een gebouw geeft pas vocht af vanaf 5 C°, hoe warmer het gebouw, hoe meer vocht de muren afgeven. Ideaal is 20 C°. In de wintermaanden raden we het gebruik van een elektrische kachel aan, geen gaskachel! Deze geven tijdens de verbranding condensatiewater af, die de bouwdrogers dus ook weer moeten afvoeren, ook zijn gaskachels gevaarlijk om zonder toezicht achter te laten. Voor deze toepassingen kunnen wij speciale elektrische kachels inzetten.

Is de uitblaas van een bouwdroger extreem droge lucht?

Neen! De uitblaas van een bouwdroger bevat 40% relatieve vochtigheid. Dit is de perfecte luchtvochtigheid, te vergelijken met een warme, droge, zonnige zomerdag.

Product added to wishlist
Product added to compare.

Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je hiermee akkoord gaat.